Eerste bevindingen nieuw zorgconcept VanThuisUit

Eerste bevindingen nieuw zorgconcept VanThuisUit

Ouderenzorgorganisatie tanteLouise en CZ zorgkantoor openden 1 juni 2022 het nieuwe zorgconcept VanThuisUit, dat ouderen helpt om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Gedurende het eerste jaar voerden tanteLouise en CZ zorgkantoor een praktijkevaluatie uit waarvan de resultaten te lezen zijn in het rapport Praktijkevaluatie VanThuisUit.

read more
Kracht van samenwerking staat centraal

Kracht van samenwerking staat centraal

In de afgelopen anderhalf jaar is door ouderenorganisaties Heemzicht, Zorgwaard en Alerimus, de gemeente Hoeksche Waard en CZ zorgkantoor hard gewerkt aan de transformatie van de ouderenzorg in de regio Hoeksche Waard. Deze werd op 1 november 2021 in een intentie tot samenwerking vastgelegd. Na anderhalf jaar is duidelijk dat de gekozen opzet niet meer past.

read more
Opening VanThuisUit

Opening VanThuisUit

Maandag 30 mei opent minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport in Steenbergen het eerste Dag- & Doecentrum binnen het nieuwe zorgconcept VanThuisUit. Met dit op preventie gerichte concept proberen zorgorganisatie tanteLouise en CZ zorgkantoor thuiswonende ouderen zelfredzamer te maken waardoor ze mogelijk pas veel later (of misschien wel helemaal niet) de stap naar het verpleeghuis hoeven maken…

read more